ROT-avdrag

ROT-avdraget är ett skatteavdrag för privatpersoner som anlitar professionella hantverkare för renoveringar och byggnationer Att renovera köket kan berättiga till ROT-avdrag. Det här innebär att vår arbetskostnad blir reducerad med 30% för dig som beställare. Måttbeställda köksluckor och att anlita professionella hantverkare för att bygga ditt drömkök blir därmed betydligt billigare.

Så fungerar skatteavdraget

ROT-avdraget kan bara användas av privatpersoner för arbeten som utförs i den egna villan eller bostadsrätten. Det tillkommer också en del andra krav som behöver vara uppfyllda för att du ska vara berättigad till avdraget när du anlitar hantverkare:

  • Du behöver vara minst 18 år gammal och betala skatt i Sverige.
  • Din inbetalda skatt måste överstiga beloppet för avdraget det år som arbetet utförs.
  • Du kan bara för avdrag för arbeten som utförs i den bostad som du är bosatt i, det här kontrolleras via folkbokföringen.
  • Avdraget är kopplat till person – maxbeloppet per person är 50 000 kronor per år och omfattar maximalt 30% av arbetskostnaden.

ROT-avdraget är smidigt för dig som privatperson. Vi tar hand om allt pappersarbete och kontakten med Skatteverket. I alla offerter och fakturor från oss är avdraget tydligt specificerat så att du som privatperson enkelt ser vad som gäller.

Kontakta oss för mer information och begär offert!